Za preduzeća koja žele uredno voditi dokumentaciju. Za preduzeća koja žele pristupiti digitalnom dokumentu u par klikova

Program za arhiviranje dokumenata Hivergen ARH namijenjen je za poduzeća koja žele digitalizirati svoju dokumentaciju. Klasična arhiva dokumenata podrazumjeva spremanje dokumenata u registratore po nekom logičkom redoslijedu. Takav način snalaženja funkcionira dok se svi zaposlenici pridržavaju pravila i dok postoji zadužena osobu koja evidentira zaprimanje i izdavanje arhivske građe. Ovakav način arhiviranja dokumenata se ne može kontrolirati i podložan je nedokazivom gubljenju arhive. Svaka organizacija koja je na tržištu određeno vrijeme mora imati kvalitetni program za arhiviranje dokumentacije.

 

Dostupnost

U današnje vrijeme poslodavac ne smije dopustiti da mu zaposlenici provode vrijeme tražeći informacije, one moraju biti trenutno dostupne svima (prema pravima pristupa).

Ako pogledate situaciju kada tražite ugovor star 7 godina. Prvo morate pronaći osobu koja je prije 7 godina upravljala ugovorima da vas uputi gdje tražiti u arhivi. U arhivi ćete potrošiti vrijeme dok pronađete odgovarajući registrator.

Unos

Unos u sustav mogu raditi svi koji imaju prava za to. Pravilo je da unos vrši osoba koja je generirala/zaprimila dokument. Čim se dokument stavi u bazu podataka, postaje dostupan svima prema pravima pristupa. 

Kada dođe do promjene dokumenta, npr: promjena specifikacija proizvoda, osoba će napraviti reviziju dokumenta i ta revizija će biti dostupna svima. Zadnja verzija je uvijek dostupna krajnjim korisnicima.Glavna prednost sustav je prilagodba. Sustav možete prilagoditi sebi i koristiti samo dijelove koje smatrate bitnima. 

Saznaj više